12Drogist.nl maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Home » Overige » Mondverzorging

Zelfzorgstandaard over mondverzorging

Algemeen:
Bij een tandvleesontsteking is het tandvlees vaak pijnlijk, rood ensoms bloedt het tandvlees. Niet behandelde langdurigetandvleesontsteking kan leiden tot ernstige gebitsproblemen.

Oorzaken
Een slechte mondhygiëne is de belangrijksteoorzaak. Een goede poetstechniek, en een regelmatig bezoek aan demondhygiëniste kan veel problemen voorkomen.

Welke maatregelen kunt u zelf nemen?
Zorg voor eengoede mondhygiëne, vraag eventueel advies aan tandarts ofmondhygiëniste voor een goede poetsinstructie. Gebruik eventueeltabletten om de poetstechniek te controleren. Vermijd ruwtandenpoetsen, gebruik eventueel een zachte borstel, of beter eenelectrische tandenborstel.

Wanneer moet u een huisarts raadplegen?
Bij aanhoudende of langdurige klachten kunt u het beste uw tandarts raadplegen.

Welke geneesmiddelen kunt u gebruiken?
Bij eenplotseling opkomende ontsteking kunt u mondspoelen met heel zout water(1 eetlepel op een kopje water). In de handel zijn mondspoelingen dieeen desinfecterend effect hebben zoals bijvoorbeeld waterstofperoxide3% oplossing (verdun deze oplossing met een gelijke hoeveelheid water)of chloorhexidine oplossing (Corsodyl). Gebruik chloorhexidinebevattende preparaten niet langer dan 2 weken achtereen i.v.m. donkereverkleuring van de tanden. Om de poetstechniek te controleren zijn o.a.Butler poetscontrole tabletten in de handel.

Lees voor gebruik de bijsluiter.